środa, 30 stycznia 2013

Śniadaniowa pasta jajeczno - serowa

Nie lubimy nudy w kuchni. Dlatego też, nawet jak robię jakąś potrawę po raz kolejny to staram się ją nieco inaczej podać. Pasta jajeczno - serowa to nasza stała pozycja na śniadanie lub kolację.
www.kuchnia-oli-m.blogspot.com
Składniki (dla 3-4 osób):
  • 5 jajek
  • 20 dag sera żółtego
  • pęczek cebulki dymki
  • sól, pieprz
  • 3-4 łyżki majonezu
Wykonanie:

 Jajka ugotować na twardo, zielone części dymki posiekać. Ugotowane jajka i ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem. Podawać z pieczywem.
Smacznego!
www.kuchnia-oli-m.blogspot.com
Dodaj napis

5 komentarzy:

  1. świetna pasta! jajeczno - ser(c)owa :)) !

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam pastę jajeczną - u nas tradycyjnie bez sera, choć taka wersja bardzo kusząca :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Własnie szukałem coś na śniadanko, dzięki super sprawa

    OdpowiedzUsuń