Nie lubimy nudy w kuchni. Dlatego też, nawet jak robię jakąś potrawę po raz kolejny to staram się ją nieco inaczej podać. Pasta jajeczno - serowa to nasza stała pozycja na śniadanie lub kolację.
|
www.kuchnia-oli-m.blogspot.com |
Składniki (dla 3-4 osób):
- 5 jajek
- 20 dag sera żółtego
- pęczek cebulki dymki
- sól, pieprz
- 3-4 łyżki majonezu
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, zielone części dymki posiekać. Ugotowane jajka i ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem. Podawać z pieczywem.
Smacznego!
|
www.kuchnia-oli-m.blogspot.com |
|
Dodaj napis |
Bardzo lubię tą pastę:)
OdpowiedzUsuńświetna pasta! jajeczno - ser(c)owa :)) !
OdpowiedzUsuńUrocze śniadanko, z sercem :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pastę jajeczną - u nas tradycyjnie bez sera, choć taka wersja bardzo kusząca :)
OdpowiedzUsuńWłasnie szukałem coś na śniadanko, dzięki super sprawa
OdpowiedzUsuń